Huvudkolumn

Publicerad 2019-04-08 10:29 Skriv ut Tipsa en vän
Stor vattenläcka påverkar vattentrycket under dagen FOTO: Bengt Wester
Stor vattenläcka påverkar vattentrycket under dagen

En stor vattenläcka inträffade i måndags morse vid niotiden, på väg 155 mellan brandstationen och Syrhålamotet, efter att ett vattenrör gått sönder.

Enligt driftcentralen på Göteborgs Stads Kretslopp och vatten hade man vid strax innan klockan 10 på måndagsförmiddagen lyckats stänga bort läckan genom att minska trycket i vattenledningarna ut till Torslanda och Öckerö kommun. Det medförde lägre tryck i kranarna i det berörda området under förmiddagen och förmodligen fram till måndag eftermiddag eller kväll, då läckan bedöms kunna vara helt lagad. I synnerhet är det i högt belägna hus som det lägre vattentrycket kan göra sig påmint under dagen, erfar Kretslopp och vatten. Enligt drifttekniker föreligger i nuläget ingen risk för att Torslanda och Öckerö ska bli helt utan vatten.

Efter att läckan inträffade har det varit begränsad framkomlighet för trafiken på platsen, vilket det kan fortsätta att vara tills situationen är helt avhjälpt.

En trafikolycka inträffade initialt när vattnet täckte vägbanan, då en bil fick vattenplaning, snurrade runt och slog i räcket, enligt räddningstjänsten. Olyckan ska inte ha resulterat i några personskador.

Förutom personal från Kretslopp och vatten samt räddningstjänsten, har även Trafikverket haft personal på plats.

Henrik Edberg

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Featurekolumn

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS

Extrakolumn

Visit Öckerö 2019

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv