Huvudkolumn

Publicerad 2019-04-23 16:52 Skriv ut Tipsa en vän
Lena Ferm (M) under tisdagens stadsdelsnämndsmöte i Västra Hisingen. FOTO: Cecilia Joelsson

Lena Ferm (M) under tisdagens stadsdelsnämndsmöte i Västra Hisingen.


”Det har varit en häxjakt”

När Västra Hisingen höll nämndmöte på Arken under tisdagen, var det med Lena Ferm som en av två ordinarie ledamöter för Moderaterna. Under mötet togs dock beslutet att hon entledigas som ordförande och ledamot i Västra Hisingens individutskott. Hon höll också ett anförande framför nämnden där hon förklarade sin syn på den skarpa kritik som riktats mot henne.

Västra Hisingens nämndmöte för april inleddes med att ordföranden Rickard Eriksson (M) adresserade vad han kallade ”elefanten i rummet”. Det vill säga den starka kritik och mediastorm som blossat upp kring parti – och ledamotskollegan Lena Ferm.

Rickard Eriksson hävdade att inga beslut är fattade angående Lena Ferms framtid i Moderaterna och att det är något som partiet kommer att hantera internt. Tidigare har Rickard Eriksson, i Göteborgs-Posten, hänvisat till ett ordinarie styrelsemöte den 29 april.

Efter det fick Lena Ferm själv möjlighet att ge sin bild av kritiken och mediauppståndelsen som riktats mot henne, bland annat efter att hon skrivit och delat inlägg som av många uppfattats som rasistiska:

– Media har velat ge mig åsikter som jag inte har. Det har varit ett mediadrev med syfte att skada mig. Tyvärr förde mitt parti dialog med media, inte med mig. Det var 48 timmars häxjakt, sa Lena Ferm och fortsatte:

– Jag är varken islamofob, homofob, nazist, rasist eller något annat epitet de vill klistra på mig.

”Redo att göra rätt för mig”

Hon lyfte sin långa erfarenhet, 18 år i Moderaterna, som belägg mot de, som hon upplevde det, ”bisarra anklagelserna”.

– Jag har varit oaktsam, klantig och gjort fel. Jag tar fullt ansvar för det. Men jag har inte begått något brott, eller gjort någon olaglig handling.  

– Jag är bara Lena Ferm, jag är inte Madonna som man kanske skulle kunna tro med tanke på häxjakten jag varit med om. Jag är redo att göra rätt för mig.

Mötets sista punkt var ett förslag från Moderaterna om att Lena Ferm skulle entledigas som ordförande och ledamot för individutskottet i Västra Hisingen och ersättas i de rollerna av Rickard Eriksson. Efter sluten votering framgick att åtta ledamöter röstat för det förslaget, en ledamot röstat nej och två ledamöter lagt ner sina röster. 

Henrik Edberg

Cecilia Joelsson

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Featurekolumn

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS

Extrakolumn

Visit Öckerö 2019

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv